Met een HALBE halen we buiten naar binnen.

"Met een HALBE halen we buiten naar binnen."

Een groene plantenwand, ik had ze gezien en erover gelezen, maar dacht dat het voor de particulier niet zou zijn weggelegd; te duur, te ingrijpende voorzieningen. Maar, omdat het idee me niet losliet ben ik me erin gaan verdiepen en kwam ik uit bij JORA Green Walls.

Al snel bleken mijn vooronderstellingen ongegrond. Er is juist veel mogelijk voor een eerlijk budget. De HALBE in onze woonkamer wordt inmiddels op afstand bewaterd en gemonitord en groeit en bloeit.

Mijn droom was om het gevoel van buiten naar binnen te halen. En met een groene wand in je woonkamer, bereik je dat effect. Het is net een soort binnentuin, maar dan verticaal.

De wand doet alles waar ik op hoopte. Het reduceert het geluid (we hebben een gietvloer en gestucte muren dus geluid kwam altijd terug), het verstilt en geeft rust, de lucht is fris en het heeft een 'wooowh effect'. Met de juiste verlichting trek je de hele wand als een oase je kamer in.

Inmiddels hebben we de JORA Green Wall flink uitgebreid. De schutting buiten is vervangen door een HALBE, daar halen we onze kruiden uit. En op zolder zijn alle schotten vervangen door een groene wand en slapen we rondom in het groen. Heerlijk.

Wij zijn fan!

MH

Met de hulp van JORA Green Walls hebben we nu een inspirerende en unieke plek gecreëerd

"Met de hulp van JORA Green Walls hebben we nu een inspirerende en unieke plek gecreëerd"

Als natuurorganisatie weten we als geen ander wat de gunstige effecten zijn van natuur en groen op het welzijn van mensen. Planten verbeteren de luchtkwaliteit, leerprestaties en de waardering van een binnenruimte. Dat wij bij onze eigen vergader- en groepslocatie ‘De Veldhoeve’ in Orvelte de natuur naar binnen wilden halen, was dus heel logisch. Maar daarvoor hadden we nog wel de juiste partner nodig. Met de hulp van JORA Green Walls hebben we nu een inspirerende en unieke plek gecreëerd om een training te volgen of samen te vergaderen. Iedereen die de ruimte tot nu toe heeft ervaren, komt vol enthousiasme weer naar buiten. We hopen dat steeds meer mensen inzien wat de voordelen zijn van een groene binnenruimte en wij zullen ze HALBE dan zeker aanbevelen.

Jan Ebbinge, facilitair manager IVN de Veldhoeve, Orvelte
 

Accepteer je cookies?

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Ik ga akkoord