planten en akoestiek

Gezond

Groen doet goed, dat weten we allemaal. Maar het is niet mogelijk op elk moment de natuur in te gaan. Haal daarom met een plantenwand van JORA Green Walls de natuur in huis!

Akoestiek verbeteren door middel van een plantenwand
Op deze pagina gaan we dieper in op het effect van planten op de akoestiek in een ruimte en wat dit betekent voor onze gezondheid.

planten en akoestiek

Waar staat JORA voor?

Daarom willen we bij JORA Green Walls de natuur naar binnen halen. Hiervoor hebben we een makkelijk te installeren, duurzame modulaire plantenwand ontwikkeld. Hiermee creëert u een gezonde en rustgevende woonruimte, of een ontspannen en productieve werkplek.


akoestiek verbeteren

Akoestiek verbeteren

Planten kunnen helpen bij het absorberen van geluid. Planten blijken vooral het geluid tussen 500 en 2000 Hz, het spraakgebied van de mens, goed te kunnen absorberen. De verticale tuin van JORA, met planten en een speciaal ontwikkelde natuurlijke ondergrond in een kantoor of restaurant verbetert de akoestiek aanzienlijk en dat verbetert het concentratieniveau.

Uit onderzoek van TNO blijkt verder dat planten de symptomen van Sick Building Syndrome kunnen verminderen. Mensen hebben in dat geval last van allergieën, luchtwegproblemen, droge ogen en verminderde concentratie. Het Sick Building Syndrome wordt o.a. veroorzaakt door bouwmaterialen, printers, kopieermachines, computers, vloerbedekking, gordijnen, lijm, verwarming en schoonmaakmiddelen. Planten verhogen het zuurstofgehalte in een ruimte, zuiveren de lucht van fijnstofverbindingen en maken de lucht tot wel 5% minder droog.

rustgevende plantenwand

Afspraak maken?

Door de inzet van een verticale tuin verbetert de akoestiek en vermindert het Sick Building Sydrome en daardoor voelen mensen minder stress en raken ze minder snel vermoeid.

Benieuwd naar de mogelijkheden van een groene wand van JORA Green Walls? Neem contact met ons op. We komen graag vrijblijvend bij u langs om over uw wensen en ons vak te praten.


Accepteer je cookies?

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Ik ga akkoord